اقتصاد 1403/08/26 12:40:28 | کد خبر: 7609

کاهش تقاضای چین، قیمت هفتگی نفت را کاهش داد

پایگاه خبری گون آیدین در گزارش هفتگی خود در روز شنبه‌ها، روندهای قیمتی بازارهای نفت و طلای جهان را بررسی می‌کند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت، تحلیلی از عوامل مؤثر بر تغییرات قیمت‌ها ارائه شده است. بررسی وضعیت اقتصادی جهانی و تصمیمات سیاست‌گذاران می‌تواند روند آتی قیمت‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش گون آیدین ،نگرانی‌ها درباره کاهش تقاضای چین و انتظارها برای کاهش کمتر نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا، قیمت نفت را در معاملات روز جمعه (۲۵ آبان) کاهش داد و این اوضاع قیمت‌ها را به سمت افت هفتگی سوق داد. قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در روز جمعه به وقت گرینویچ با ۹۷ سنت یا ۱.۳۴ درصد افت به ۷۱ دلار و ۵۹ سنت برای هر بشکه رسید. نفت خام شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا با ۹۴ سنت یا ۱.۳۷ درصد افت، ۶۷ دلار و ۷۶ سنت برای هر بشکه داد و ستد شد. داده‌های اداره ملی آمارچین در روز جمعه نشان داد که به‌دلیل تعطیلی کارخانه‌ها و کاهش مقدار بهره‌گیری از ظرفیت پالایشی در پالایشگاه‌های مستقل کوچکتر، پالایشگاه‌های نفت این کشور آسیایی طی ماه اکتبر سال ۲۰۲۴ میلادی۴.۶ درصد کمتر از دوره مشابه پارسال نفت خام فرآوری کردند. در همین حال، رشد تولید کارخانه‌های چین طی ماه گذشته میلادی کاهش یافت و مشکلات تقاضا در بخش مسکن این کشور نشانه‌های اندکی از کاهش را نشان داد و این اوضاع سبب تشدید نگرانی سرمایه‌گذاران درباره سلامت اقتصادی بزرگترین واردکننده نفت خام جهان شد. تاماس وارگا، تحلیلگر مؤسسه پی‌وی‌ام در این باره گفت: چین به‌موقع وضع واقعی بخش نفت خود را نشان داد، توان عملیاتی پالایشگاه‌های این کشور برای هفتمین ماه پیاپی طی ماه اکتبر سال ۲۰۲۴ با کاهش همراه بوده است. جروم پاول، رئیس بانک مرکزی ایالات متحده آمریکا هم روز پنجشنبه (۲۴ آبان) گفت: این بانک نیازی به کاهش نرخ بهره ندارد. کند شدن سرعت کاهش نرخ بهره مورد انتظار می‌تواند رشد اقتصادی را دچار ضعف کند و در پی آن تقاضا برای سوخت محدود می‌شود. قیمت‌های جهانی نفت خام هم طی این هفته با کاهش همراه شد زیرا پیش‌بینی‌کنندگان اصلی (نهادهای معتبر جهانی فعال در عرصه انرژی) از کند شدن روند رشد تقاضای جهانی برای این کالای راهبردی خبر دادند. در همین حال، آژانس بین‌المللی انرژی پیش‌بینی کرد حتی با فرض تداوم کاهش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک‌پلاس)، عرضه روزانه جهانی نفت در سال ۲۰۲۵ میلادی بیش از یک میلیون بشکه از تقاضا فراتر خواهد رفت. این در حالیست که اوپک هم در تازه‌ترین گزارش ماهانه‌اش پیش‌بینی خود را برای رشد تقاضای جهانی نفت برای سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ میلادی کاهش داد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد که ذخیره‌سازی‌های بنزین ایالات متحده هفته گذشته با ۴.۴ میلیون بشکه کاهش همراه بوده است و به کمترین سطح از نوامبر ۲۰۲۲ رسید، در حالی که ذخیره‌سازی‌های نفت خام ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه افزایش یافت، در صورتی که تا پایان معاملات روز جمعه قیمت نفت پایین‌ترین سطح هفتگی خود را ثبت کند تأثیر کاهش ذخیره‌سازی‌های بنزین آمریکا بر قیمت نفت بیش از افزایش سطح ذخیره‌سازی نفت خام این کشور خواهد بود. وارگا گفت: بدون آمار هفتگی مربوط به ذخیره‌سازی‌های نفت خام آمریکا، احتمالاً قیمت‌های نفت به سطوح پایین‌تری می‌رسید، اما آمار مربوط به ذخیره‌سازی بنزین ایالات متحده از اوضاع کلی بازار حمایت کرد.

بازار طلای جهانی/ بدترین عملکرد هفتگی ۳ سال گذشته طلای جهانی به گزارش گون آیدین به نقل از رویترز، قیمت طلا در معاملات روز جمعه تغییر چندانی نداشته اما بدترین عملکرد هفتگی خود را طی ۳ سال گذشته تجربه می‌کند. بالا رفتن ارزش دلار آمریکا در بحبوحه احتمال کاهش کم‌تر از حد انتظار نرخ بهره فدرال رزرو قیمت طلا را تحت تأثیر قرار داده است. قیمت هر اونس طلا روز جمعه با ۰.۰۷ درصد کاهش به ۲۵۶۳ دلار و ۵ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۱۱ درصدی به ۲۵۷۰ دلار رسیده است. قیمت طلا در روز گذشته به پایین‌ترین رقم طی دو ماه گذشته رسید و بیش‌از ۲۲۰ دلار نسبت‌به رکورد ماه گذشته کاهش داشته است. قیمت دلار پس‌از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا افزایش یافته و خرید طلا را برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گران‌تر کرده‌است. ضعف طلا نشان‌دهنده احتمال محدودیت بیشتر سیاست‌های پولی آمریکا در ۲۰۲۵ تحت ریاست‌جمهوری ترامپ است. بالا رفتن نرخ بهره هزینه نگه‌داری طلا به‌عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد. جروم پاول رئیس فدرال رزرو آمریکا در روز پنجشنبه گفت رشد ثابت اقتصاد، بازار اشتغال خوب و ادامه تورم نشانگر لزوم احتیاط در پایین آوردن سریع نرخ بهره است. بازارها حالا ۵۹ درصد احتمال می‌دهند بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را ۲۵ واحد در اجلاس ماه دسامبر پایین بیاورد. این رقم در روز گذشته برابر با ۸۳ درصد بود. اطلاعات اقتصادی آمریکا در روز پنجشنبه نشان داد شاخص قیمت تولیدکننده در این کشور در ماه اکتبر افزایش داشته، این بدان معناست که روند کاهش تورم متوقف شده‌است. سرمایه‌گذاران در حال‌ حاضر منتظر اطلاعات خرده‌فروشی آمریکا هستند که قرار است امروز منتشر شود و همچنین اظهارات سایر مقامات فدرال رزرو که امروز سخنرانی خواهند داشت. در میان سایر فلزات گران‌بها، قیمت نقره با ۰.۴۶ درصد کاهش به ۴۱۵ دلار و ۹۵ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۰۷ درصدی ۹۴۱ دلار و ۶۴ سنت معامله می‌شود.

نویسنده: جعفر ساعی‌نیا

avatar
سلام

پایگاه خبری گون آیدین

سردبیر

مشاهده اخبار