فقدان برنامه های اصلاحی عامل اصلی آلودگی هوای تبریز است .
به گزارش پایگاه خبری گون آیدین، احمد رحمانی مقدم، مدیرعامل خانه فعالین محیط زیست و توسعه پایدار استان، در گفتوگویی به بررسی عوامل آلودگی هوای تبریز و کوتاهیهای مدیریتی در این زمینه پرداخت.

به گزارش سرویس محیط زیستگون آیدین،اکثر کلانشهرهای دنیا، از جمله لندن، پاریس، نیویورک و استانبول، در دورهای به دلیل استقرار صنایع آلاینده، روزهای ناسالم زیادی را تجربه کردهاند. تفاوت این شهرها با شهرهای ایران در شکل مدیریت شهری آنهاست. مدیران و مسئولان شهری این شهرها با شناسایی دقیق کانونهای آلایندگی و اجرای برنامههای اصلاحی کوتاهمدت و بلندمدت، توانستهاند روزهای سالم بیشتری به مردم خود هدیه دهند. اما مدیران شهری ما، با انباشت مشکلات و معضلات، روزهای ناسالم بیشتری را به مردم تحمیل کرده و سلامت آنها را با تهدید جدی مواجه میکنند.
وی به دلایل اصلی آلودگی هوای تبریز اشاره کرد و گفت: صنایع فرسوده و غیر استاندارد با جانمایی غلط، ناوگان فرسوده حملونقل شهری، خودروهای شخصی غیراستاندارد و خودروهای فرسوده ترابری فعال در بخش دولتی و خصوصی از جمله مواردی هستند که در آلودگی هوای شهر تأثیر بسزایی دارند.
رحمانی مقدم با انتقاد از عملکرد مدیریتی در دو دهه اخیر افزود: در این مدت، بدون استثنا هر سال با آلودگی هوا مواجه بودهایم. اگر مدیران توانمندتری داشتیم، میتوانستند هر سال با تمرکز بر یکی از این آلایندهها، میزان آلودگی را کاهش دهند. اما متأسفانه اکثر مدیران علاقه زیادی به فعالیتهای زودبازده و نمایشی دارند و آیندهنگری برای آنها واژهای بیگانه است.
وی نسبت به پیامدهای آلودگی هوا هشدار داد و گفت: هزینه واقعی روزهای ناسالم را شاید چند روز دیگر، با دیدن اعلامیههای ترحیم روی دیوارها بیشتر درک کنیم. افزایش بیماریهای تنفسی، قلبی-عروقی و عصبی و تحمیل هزینههای درمانی به دولت و ملت، از دیگر پیامدهای پنهان این روزهاست.
رحمانی مقدم در پایان تأکید کرد: ما مجبور به تدوین برنامههای کاهش آلایندگی، اصلاح رویهها و برخورد مؤثرتر با صنایع آلاینده هستیم. در غیر این صورت، شهروندان بیشتری با مخاطرات جدی سلامتی روبهرو خواهند شد.
این مصاحبه نمایانگر اهمیت توجه فوری به بحران آلودگی هوا و لزوم تغییر رویکرد مدیریتی در شهر تبریز است.