شرکتهای اینترنتی بیشترین مقصد حمله سایبری در ایران، مبدا حمله کجا بود
گون آیدین: بر اساس گزارش آماری زمستان ۱۴۰۳شرکت ارتباطات زیرساخت شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت و سیار بیشترین مقاصد تحت حمله سایبری DDoS هستند.

گون آیدین،گزارش تحلیلی و آماری زمستان ۱۴۰۳ شرکت ارتباطات زیرساخت وزارت ارتباطات از حملاتمنع خدمتتوزیع شده DDOS علیه زیرساختهای کشور منتشر شد.
در این گزارش فرضیات، تعاریف اصلی، حملات سایبری سازمانیافته به زیرساختهای حیاتی کشور، کلیات آماری، آگاهی رسانی آماری،آمارتهدید حملاتمنع خدمتتوزیع شده وآمارتطبیقی حملاتمنع خدمتتوزیع شده تشریح شده است.
در این گزارش که مربوط به زمستان سال ۱۴۰۳ است، سعی شده با شفافیت نسبت به ارائه تحلیل آمارهای موجود از وضعیت حملاتمنع خدمتتوزیع شده سخن گفته شود. همچنین تمامی آمارهای این گزارشبر اساستحلیل حملاتمنع خدمتتوزیع شده صورت گرفته به مدت ۳ ماه است.
این گزارش نشان میدهد که با ۱۰۱۷۲۰ حمله در زمستان امسال مقابله شده است و بیش از ۸۲.۱۲ درصد از حملات درراستایمحروم سازی از خدمات مورد نیاز مردم بوده که با تلاش متخصصان کشور با موفقیت رفع شده است و میانگین حملات روزانه ۱۱۳۰ حمله در زمستان ۱۴۰۳ بوده است.
طبق گزارش تحلیلی و آماری زمستان ۱۴۰۳، حملاتمنع خدمتتوزیع شده DDOS علیه زیرساختهای کشور به مقاصد مختلف وجود دارد کهبر اساساین گزارش شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت ثابت با ۲۳/۲۷ درصد و شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت سیار با ۶۰/۲۲ درصد بیشترین و صنایع با ۴۴/۰ درصد کمترین مقاصد تحت حمله را شامل میشوند.
بر اساسگزارش منتشر شده، بیش از ۵۷ درصد از حملات تنها از ۱۰ کشور ایالات متحده آمریکا، مکزیک، کلمبیا، برزیل، آلمان، اسپانیا، اوکراین، تایلند، روسیه و اندونزی صورت گرفتهاند که روسیه با سهم ۸۴/۱۴ درصد، اندونزی با ۰/۱۰ درصد و آلمان با سهم ۶۳/۵ درصد، بیشترین و تایلند با ۳۷/۲ درصد، کمترین حملاتمنع خدمتتوزیعشده بهزیرساختهای ایران را داشتهاند.
همچنین میتوان گفت، ۴۳ درصد از حملات DDoS از سایر کشورها صورت گرفته است.
باتوجهبهتوسعهروز افزون تجهیزات حوزه IoT و همچنین باتوجهبه افزایش رو به رشدباتهایمورد استفاده حمله کنندگان، سهم قابل توجه این کشورها در حملات صورت پذیرفته به کشور ایران، الزاماً به معنای مدیریت و جهت دهی حملات توسط کشورهای نامبرده نبوده و بسیاری از این حملات با استفاده از تجهیزات آلوده متصل به شبکه و بدون آگاهی کاربران حقیقی صورت پذیرفته است.
بر اساساین گزارش، حملاتمنع خدمتتوزیعشده (DDoS) در چشمانداز تحولیافته فناوری که با افزایش نفوذ روزافزون شبکههای ارتباطی در تمامی عرصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی همراه است، به یکی از پیشرفتهترین و مخربترین ابزارهای تهدید سایبری تبدیل شدهاند. این حملات که با استفاده از شبکههای گستردهباتنتو بهرهگیری از آسیبپذیریهای موجود در سیستمهای دیجیتال صورت میگیرند، توانایی فلج کردن زیرساختهای حیاتی کشورهای جهان را دارا هستند.
منبع: مهر