از انتصابات رانتی تا بازداشت نزدیکان شهردار؛ تبریز در بحران اعتماد
گون آیدین: در چند ماه اخیر، انتشار اخباری پیرامون بازداشت برخی مدیران شهرداری تبریز و مطرحشدن شائبههایی درباره نحوه انتخاب مدیران میانی، موجی از نگرانی را در میان افکار عمومی ایجاد کرده است.

به گزارش گون آیدین،دخالت در عزل و نصب ها
به نظر میرسد در مواردی، برخی اعضای شورای شهر که از تخصص کافی در حوزه مدیریت شهری برخوردار نبودهاند، در فرآیند انتصاب مدیران نه بر پایه شایستگی و تجربه، بلکه با تکیه بر روابط شخصی و لابیگری نقشآفرینی کردهاند.چنین رویکردی، زمینهساز ضعف در تصمیمگیریهای کلان و اختلال در روند خدمترسانی به شهروندان شده است.
بدیهی است که حضور افراد غیرمتخصص در مسئولیتهای کلیدی، کارآمدی سیستم مدیریت شهری را تحتالشعاع قرار داده و منجر به کاهش اعتماد عمومی میشود و با این حال، شرایط پیشآمده میتواند فرصتی برای بازتعریف شاخصهای مدیریتی در شهرداری باشد.
حاصل انتصابات سفارشی
انتخاب مدیران ناآگاه و بعضاً فاقد تجربه اجرایی در شهرداری تبریز، نشان از غلبه نگاه غیرتخصصی بر فرآیند انتصابات دارد. این رویکرد نه تنها بهرهوری سیستم را کاهش داده، بلکه در مواردی زمینهساز بروز تخلفات و فساد اداری شده است.
زمانی که صندلیهای مدیریتی به جای تخصص، با سفارش و توصیه پُر شود، قربانی آن شفافیت و پاسخگویی خواهد بود، عملکرد ضعیف برخی مدیران، هزینههایی را به شهر و شهروندان تحمیل کرده که جبران آن ساده نخواهد بود.
متأسفانه شهرداری بهجای تبدیل شدن به نهادی حرفهای، در برخی بخشها به حیاط خلوت روابط سیاسی و شخصی تبدیل شده است.