سلامت 1403/09/27 16:28:21 | کد خبر: 8519

آیا تخم مرغ برای قلب ضرر دارد؟

گون آیدین: متخصصان تغذیه در مطالعات جدید در مورد اثرات مصرف تخم مرغ بر قلب توضیحاتی را ارائه کرده اند.

گون آیدین،دکتر «جرمی لندن»، جراح قلب و عروق در ساوانا جورجیامی گوید: تخم‌مرغ‌ سالیان سال بدنام بود.به‌ویژه به این دلیل که انجمن قلب آمریکا به‌شدت علیه تخم‌مرغ‌ها موضع گرفتو آن‌ها را منبع غذایی ضعیف وخطری برای قلب دانست،اما این نگرش عمومی و علمی منفی نسبت به تخم‌مرغ در سال ۲۰۱۵ تغییر کرد. دلیل این تغییر این بود که شواهد علمی جدید نشان دادندتخم‌مرغ آن‌طور که قبلاگفته می‌شد،برای قلب مضر نیست.

دکتر لندن توضیح داد: دلیلش این بودکه دریافتیم کلسترول غذاها آنقدر که فکر می‌کردیم،بر کلسترول کلی بدن تاثیر ندارد.

او ادامه داد: تخم‌مرغ یک خوراکی طبیعی و منبع عالی پروتئیناست. یک تخم‌مرغ معمولی حدود پنج تا شش گرم پروتئین دارد و از طرفیمملو از مواد معدنیو ریزمغذی‌هایی مانند ویتامین دی، ویتامین ب۱۲، سلنیوم و کولین است. بنابراین،ثابتشد که تخم‌مرغ آن خطر را که در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ گفته می‌شد،ندارد و اکنونیک منبع غذایی بسیار خوب برای همه افراد محسوب می‌شود.

انجمن قلب آمریکا که مقر آن در دالاس تگزاس است، اکنون معتقد است که در رژیم غذایی مفید برای قلب در افراد سالم، می‌توان روزی یک تخم‌مرغ کامل گنجاند. برای بزرگسالان مسن‌تر سالم با سطح کلسترول طبیعیدو تخم‌مرغ در روز همقابل‌قبول است.

دکتر لندن خاطرنشان می‌کند کهبررسی تاثیر یک غذا به‌تنهایی بر سلامتی، بسیار دشوار است و برای ارزیابی صحیح آثار تغذیه‌ای باید کل رژیم غذاییفرد را در نظر گرفت، نه فقط یک غذای خاص را.

او سپس اشارهمی‌کند که مصرف تخم‌مرغ‌های تولیدمرغ‌های آزادنسبت به تخم‌مرغ‌هایی که در مرغداری‌های صنعتی تولید می‌شوند،ارجحیت دارد. لندناین نظر را با مقایسه‌ای ساده توضیح می‌دهد و می‌گوید: همان‌طور که بدن انسان از موادی که می‌خورد، برای ساختارشاستفاده می‌کند، مرغ‌ها نیز به همین شکل از مواد غذایی که مصرف می‌کنند برای تولید تخم‌مرغ‌هایشان بهره می‌برند. در نتیجه رژیم غذایی مرغ‌ها می‌تواند بر کیفیت تخم‌مرغ‌های تولیدی آن‌هاتاثیر داشته باشد.

به گزارش ایندیپندنت، لندن در مورد اینکه سفیده تخم‌مرغ بهتر است یا زرده آن هم می‌گوید: ارزش غذایی اصلی تخم‌مرغدر زرده آن نهفته است.من خودم معمولا دو تخم‌مرغ کامل می‌خورم، بهاضافه تعدادیسفیدهبیشتر تا هم حجم بیشتری خورده باشم و هم پروتئین بیشتری به بدنم برسانم. در واقع می‌خواهم هم از ارزش تغذیه‌ای زرده بهره‌مند شوم، همپروتئین اضافیداشته باشم، چون در رژیم غذایی شخصی‌ من،پروتئین بسیار مهم است.

با این حال، او تاکید می‌کند که تصمیم به خوردن تخم‌مرغ یا نحوه مصرف آن یک انتخاب شخصی است.

او می گوید: به بدنتان گوش دهید، نشانگرهای بیولوژیک آنرا پی بگیرید و برنامه تغذیه‌ایداشته باشید که کاملامناسب خودتان باشد.

منبع: ایسنا

avatar
سلام

پایگاه خبری گون آیدین

مشاهده اخبار