محیط زیست 1403/08/26 11:39:07 | کد خبر: 7601
رئیس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو:

توقف مازوت سوزی به احداث نیروگاه‌های سبز سرعت می‌دهد/انتقادات فدای نفع مردم

گون آیدین:رئیس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو گفت: دستور توقف مازوت سوزی در نیروگاه‌ها یکی از بهترین و شجاعانه‌ترین حرکت‌های رئیس جمهور بود و هر چند انتقاداتی به همراه خواهد داشت اما خاموشی‌ها، ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر را افزایش خواهد داد.

گون آیدین،محمد درویشدر گفت‌وگو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: این اقدام معرف صداقت رئیس جمهور و نشاندهنده این است که موضوع محیط زیست و حفظ جان مردم ایران حتی به قیمت شنیدن انتقادات شدید، برایش اهمیت دارد؛ این کاری بود که دولت های پیشین از زیر بار مسئولیت آن شانه خالی می‌کردند و به عهده دولت بعدی می گذاشتند اما پزشکیان قبول کرد که سپر شود و موج اعتراضات را قبول کند اما یکبار برای همیشه بحران ناترازی انرژی و مصرف مازوت حل شود.

وی اظهار داشت:مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در گزارشی اعلام کرده که درمان بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا بیش از ۱۱.۵ میلیارد دلار خسارت به کشور وارد می‌کند؛ فقط در تهران سالانه ۹ هزار نفر تلفات ناشی از آلودگی هوا داریم که ۷ هزار نفر را وزیر بهداشت دولت قبل به طور رسمی تایید کرده بود.

درویش تعداد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا در کشور را سالانه ۵۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: ۸ درصد مرده زایی جنین ناشی از آلودگی هوا است و نکته جالب توجه اینکه عمده این تلفات اغلب در کانون‌های صنعتی مانند استان مرکزی، اصفهان و البرز رخ می‌دهد.

این فعال محیط زیست به مشکلات روانی ناشی از آلودگی هوا نیز اشاره کرد و افسردگی ناشی از درمان انواع سرطان‌ها و بیماری‌های ریوی و موج ناراحتی خانواده‌ها بعد از فوت عزیزانشان به علت بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا را از جمله این موارد دانست.

درویش گفت: وقتی گروهی از مردم احساس می‌کنند چون انبارهای مازوت پر شده پس دولت ها با مازوت سوزی از ریه‌های آنها به عنوان انبار مازوت استفاده می‌کنند که در کاهش سرمایه اجتماعی و شکاف بین دولت و ملت اثر می‌گذارد، می‌بینیم که دولت و سازمان حفاظت محیط زیست چه اقدام خردمندانه‌ای انجام دادند.

وی با بیان اینکه شک ندارماین فشارها و خاموشی ها باعث می شود با شتاب بیشتری به سمت تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت حرکت کنیم، اظهار داشت: این برنامه دولت را موظف می‌کند ۱۵ هزار مگاوات برق از طریق انرژی خورشیدی تولید کند و درصورت تحقق آن بخش قابل توجهی از ناترازی که اکنون ۱۸ هزار مگاوات است، جبران می‌شود و سه هزار مگاوات باقیمانده را می‌توان با استقرار نیروگاه‌های بادی جبران کرد.

درویش ادامه داد: با این روشبدون اینکه آسمان ایران را آلوده‌تر و منابع آبی زیرزمینی را مصرف کنیم، ناترازی آبخوان‌ها را افزایش دهیم، به پدیده فرونشست سرعت ببخشیم و چشمه‌های تولید گرد و غبار را افزایش دهیم، انرژی سبز و پاک برای کشور تامین می‌کنیم.

رئیس کمیته محیط‌زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو تصریح کرد:حتما آیندگان این گامی را که دولت مسعود پزشکیان برداشته به نیکی از آن یاد خواهند کرد حتی اگر در کوتاه مدت منجر به فشارهای زیادی از طرف رقبا شود.

درویش گفت: قطعااین اقدام و فشارهای ناشی از خاموشی باعث تسهیل در تامین اعتبارات ساخت نیروگاه‌های تجدیدپذیر می‌شود؛ اکنون فولاد مبارکه اصفهان در حال ساخت یک نیروگاه خورشیدی ۶۵۰ مگاواتی در کوهپایه اصفهان است، همچنین ساخت یک نیروگاه هزار مگاواتی در مورچه خورت توسط پالایشگاه اصفهان در حال ساخت است که اقدامات امید بخشی است.

وی ادامه داد: تاکنون در مجموع ۴۵۰ مگاوات انرژی برق خورشیدی تولید کرده‌ایم اما حالا کمتر از یک سال دیگر این رقم به نزدیک ۲ هزار مگاوات می‌رسد.

avatar
سلام

پایگاه خبری گون آیدین

سردبیر

مشاهده اخبار