تحقیق جدید: نوشیدن روزانه چای میتواند خطر پوکی استخوان را کاهش دهد
گون آیدین: طبق این مطالعه، در افرادی که بهطور منظم چای مصرف میکنند، تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) بالاتر از افرادی بوده که چای نمینوشند.
گون آیدین،براساس نتایج یک تحقیق جدید،نوشیدن منظم چایمیتواند فواید غیرمنتظرهای برای سلامت استخوانها، بهویژه در زنان، داشته باشد؛ مزایایی که به گفته کارشناسان، در مقایسه با قهوه پررنگتر به نظر میرسد.
چای و قهوه هر دو از محبوبترین نوشیدنیهای گرم در سراسر جهان هستند، اما یافتههای جدید دانشمندان نشان میدهد انتخاب میان این دو، میتواند در سنین بالا روی سلامت استخوانها تأثیرگذار باشد.این مطالعهجدید نشان داده افرادی که روزانه چای مینوشند، نسبت به مصرفکنندگان قهوه،کمتردر معرض ابتلا بهپوکی استخوان قرار دارند.
محققان میگویند در افرادی که بهطور منظم چای مصرف میکنند، تراکم مواد معدنی استخوان (BMD) بالاتر از افرادی بوده که چای نمینوشند. در مقابل، مصرف معمولی قهوه تأثیر منفی قابلتوجهی بر تراکم استخوان نداشته، اما نوشیدن بیش از پنج فنجان قهوه در روز با کاهش سطح BMD همراه بوده است. این موضوع نشان میدهد مصرف بیشازحد قهوه میتواند برای سلامت استخوانها مضر باشد.
افزایش تراکم مواد معدنی استخوان لگن با نوشیدن چای
این مطالعه توسط تیمی از دانشگاه فلیندرز استرالیا انجام شده و دادههای نزدیک به 10 هزار زن حداقل 65 را طی یک بازه زمانی 10 ساله بررسی کرده است. نتایج اندازهگیری میزان تراکم استخوان شرکتکنندگان نشان داده زنانی که چای مینوشیدند، بهطور متوسطتراکم استخوان لگنبالاتری نسبت به افرادی داشتهاند که چای مصرف نمیکردند.

کارشناسان تأکید کردهاند که هرچند این تفاوت از نظر عددی چندان بزرگ نیست، اما حتی افزایش جزئی در تراکم استخوان، میتواند منجر به کاهش قابلتوجه شکستگیها شود. یافتههای این تحقیق که درمجله علمی Nutrientsمنتشر شده، همچنین نشان میدهد زنانی که در طول زندگیمصرف الکلبالاتری داشتهاند، اثرات منفی قهوه را بیشتر تجربه میکنند. در مقابل، چای بهویژه برای زنانی که دچارچاقیهستند، اثرات محافظتی بیشتری از خود نشان داده است.
پروفسور «اِنوو لیو»، از پژوهشگران این مطالعه، میگوید نتایج پژوهش نشان میدهد نوشیدن روزانه یک فنجان چای میتواند راهی ساده برای حمایت از سلامت استخوانها در دوران سالمندی باشد. او در عین حال تأکید کرده که مصرف متعادل قهوه بهطور کلی بیخطر است، اما مصرف بسیار زیاد آن پیشنهاد نمیشود.
بااینحال، پژوهشگران نسبت به تغییرات افراطی در سبک زندگی هشدار میدهند. به گفته لیو، این نتایج به معنای کنار گذاشتن قهوه یا مصرف بیشازحد چای نیست، بلکه نشان میدهد تعادل در انتخاب نوشیدنیها اهمیت دارد. او همچنین یادآوری کرده که هرچند کلسیموویتامین D همچنان پایههای اصلی سلامت استخوان محسوب میشوند، اما نوشیدنیهایی که روزانه مصرف میکنیم نیز میتوانند نقش مکملی ایفا کنند.
منبع:دیجیاتو