سازمان ملل: اسرائیل همچنان مانع ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه میشود
گون آیدین: سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که مقامات اسرائیلی همچنان مانع تلاشهای این سازمان برای انجام ماموریتها و کمک های بشردوستانه در غزه میشوند.

گون آیدین،استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی گفت که ما در تلاش هستیم تا هر کاری را که بتوانیم انجام دهیم و برای مردم غزه، تجهیزات پزشکی و غذا تهیه کنیم، اما این کمک ها ناچیز است.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد که تردد در غزه همچنان «به شدت محدود» است و ماموریتهای امدادی اغلب توسط نیروهای اسرائیلی به تأخیر میافتند، رد میشوند یا مختل میشوند.
دوجاریک تصریح کرد: فقط چهار ماموریت امدادی به طور کامل تسهیل شدهاند و فقط یکی از آنها شامل تحویل اقلام امدادی بوده است. چهار مأموریت دیگر نیز کاملاً رد شدهاند و مقامات اسرائیلی مانع تلاش برای تخلیه بیماران، بازیابی کامیونهای آسیبدیده و پاکسازی آوار شدهاند.
وی تاکید کرد:چهار مورد باقی مانده در ابتدا تایید شدند، اما سپس با موانعی در محل مواجه شدند که در نهایت توانایی تیمها را برای انجام ماموریتهایشان طبق برنامه تضعیف کرد.
از دوم مارس تاکنون، اسرائیل گذرگاههای اصلی غزه را بسته نگه داشته و مانع ورود روزانه صدها کامیون حامل کمکهای امدادی و تدارکات شده است.
دوجاریک همچنین گفت: همکاران بشردوستانه سازمان ملل در مورد وضعیت غزه هشدار میدهند که شرایط فاجعهبار موجود در منطقه، رو به وخامت است. تیمهای ما همچنان گزارشهایی از حمله به چادرها، مدارس، خانهها و مراکز درمانی دریافت میکنند که روزانه دهها نفر کشته یا زخمی میشوند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) هشدار میدهد که بحران سوخت به نقطه بحرانی رسیده است. سوخت اندک باقیمانده، در حال حاضر برای تامین سوخت ضروریترین عملیات استفاده میشود، اما به سرعت در حال اتمام است و عملا هیچ ذخیره قابل دسترس دیگری باقی نمانده است. بیمارستانها جیره بندی شده و آمبولانسها از کار افتادهاند.
به گفته او، «سیستمهای آب در غزه در آستانه نابودی هستند و مرگ و میر ناشی از این امر میتواند به زودی به شدت افزایش یابد، مگر اینکه مقامات اسرائیلی اجازه ورود سوخت جدید را بدهند و همانطور که گفتیم، در چند ماه گذشته هیچ سوختی وارد غزه نشده است. ما به سوخت فوری نیاز داریم و به مقدار زیادی از آن برای تأمین سوخت ضروریترین بخشها، به ویژه شیرینسازی آب، بیمارستانها و مخابرات، نیاز داریم.»
این مقام سازمان ملل گفت: امروز، مقامات اسرائیلی دستور تخلیه دیگری را برای بخشهایی از خان یونس صادر کردند که این به طور خاص دستور آوارگی کسانی است که در چادرها اقامت دارند. بررسی اولیه نقشهای که همراه با این دستور منتشر شده است، نشان میدهد که این دستور شامل مناطقی نیز میشود که از قبل از آخرین آتشبس که همانطور که به یاد دارید در ماه مارس پایان یافت، مشمول دستور آوارگی نشدهاند.حتی مناطق کوچکتری که مردم مجبور به تمرکز در آنها شدهاند، اکنون به حدود ۱۵ درصد از نوار غزه رسیده و این در حال کوچک شدن هستند. آنها حتی فاقد ابتداییترین زیرساختها و خدمات هستند و همچنان بسیار ناامن هستند.
سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: صدور دستور آوارگی، هیچ طرفی را از ضرورت نجات غیرنظامیان، از جمله کسانی که قادر یا مایل به جابجایی نیستند، معاف نمیکند.
دوجاریک همچنین گفت: روز گذشته همکاران ما در سازمان بهداشت جهانی (WHO) خواستار حفاظت از مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس شدند و هشدار دادند که بیمارستان مملو از افراد مجروح است که دو برابر ظرفیت آن می باشد و عملاً به یک بخش بزرگ اورژانس تبدیل شده است.
وی گفت: دکتر ریک پیپرکورن، نماینده سازمان بهداشت جهانی در سرزمینهای اشغالی فلسطین، در پیامی ویدیویی که از بیمارستان ارسال کرد، گفت که این مرکز به شدت با کمبود شدید منابع تروما، داروهای ضروری، تجهیزات و سوخت مواجه است. او همچنین خاطرنشان کرد که کارکنان خسته هستند.
به گفته دوجاریک، اوچا گزارش داده که تحرکات بشردوستانه در داخل غزه همچنان به شدت محدود است.
تداوم کمک های سازمان ملل به اوکراین
سخنگوی سازمان ملل درباره اوکراین نیز اعلام کرد: در اوکراین همکاران بشردوستانه سازمان ملل اعلام کردند که حملات دیروز در خارکف و زاپوروژیا باعث تلفات متعدد غیرنظامیان و خسارات گسترده به زیرساختهای غیرنظامی شده است و طبق گفته مقامات محلی، نزدیک به ۶۰ نفر در حملات صبحگاهی که منجر به آتشسوزی در مناطق مسکونی شد، زخمی شدند.
به گفته دوجاریک، امروز یک کاروان به رهبری سازمان ملل متحد، ۱۰ تن کمک، شامل کیتهای بهداشتی و مواد سرپناه را به جوامع منطقه میکولائیف در جنوب اوکراین تحویل داد.
این مقام سازمان ملل گفت: سازمان ملل و شرکای آن همچنان از واکنش بشردوستانه در سراسر اوکراین حمایت میکنند و از ژانویه تا مه امسال، نزدیک به ۴۶۰ شریک بشردوستانه به ۳.۵ میلیون نفر از شش میلیون نفری که امیدواریم امسال به آنها دسترسی پیدا کنیم، کمک کردهاند.
منبع: ایرنا