ورود کمیسیون امنیت ملی به موضوع «دفاع»
گون آیدین: نگاهی به جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران که با تحمیل آتشبس از سوی جمهوری اسلامی پایان یافت، نشان میدهد که جمهوری اسلامی اگرچه در حوزه موشکی بسیار موفق عمل کرده است، اما در زمینه ساختار دفاعی و تهاجمی(رادارها، پدافندها و جنگندهها) نیازمند تقویت است. در همین راستا به نظر میرسد باید با همراهی مجلس، دولت و نیروهای مسلح برنامهای کوتاه مدت برای تقویت رادار، پدافند و جنگندهها در نظر گرفته شود. چرا که جنگ ۱۲ روزه برخی برتریهای رژیم صهیونیستی را در آسمان داشت.

گون آیدین،اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به این پرسش که با توجه به خلأهایی که در زمینه رادار، پدافند و جنگندهها در جنگ ۱۲ روزه داشتیم مجلس برای کمک به دولت چه اقدامی میتواند انجام دهد، گفت: مجلس و دولت برنامهای برای تقویت پدافندها و جنگندهها خواهند داشت و طبق چارچوب قانون با توجه به بررسی نیروهای مسلح باید حتما پدافند تقویت شود.
بر این اساس ما باید بتوانیم پدافندها و جنگندهها را تقویت کنیم و این کار انشاءالله عملیاتی میشود. در این راستا اقداماتی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی عملیاتی خواهد شد و بعد از جنگی که بر ملت ما تحمیل شده همه معایب و محاسن استخراج شده و به همین منظور کار انجام خواهد شد و تصمیمات اساسی گرفته خواهد شد.
او در خصوص اینکه آیا در کمیسیون امنیت ملی جلسهای در خصوص لزوم تقویت پدافندها و جنگندهها برگزار شده است؟ اظهار کرد: بله تاکنون جلساتی را در این خصوص داشتیم و این جلسات به سمع مردم نیز خواهد رسید. این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه باتوجه به احتمال حمله مجدد رژیم صهیونیستی آیا برنامه کوتاهمدتی در کشور وجود دارد؟ تصریح کرد: برنامه کوتاه مدت را باید فرماندهان مشخص کنند. ما قانونگذار هستیم و زمانیکه نیروهای مسلح درخواستهایی داشته باشند، این درخواستها میتواند از طریق دولت به صورت لایحه یا از طریق مجلس به صورت طرح مطرح شود. البته موارد آن را به صورت جز به جز نمیتوان بیان کرد و حتما روی این مسائل بحث شده و بحث هم خواهد شد تا منجر به نتیجه شود و این عیبها برطرف شود.
کوثری در ادامه خاطرنشان کرد: البته پدافند ما نسبت به زمان دفاع مقدس بسیار پیشرفت کرده اما نسبت به پروازهای بلندی که هواپیماها از خودشان نشان دادند حتما ما باید فکر اساسیتری کنیم و کاری کنیم که در همه زمینهها بتوانیم جبران کنیم. همانطور که در ۸ سال دفاع مقدس ما موشک نداشتیم، اما دیدیم که ضرورت دارد که موشک داشته باشیم و این کار دنبال شد. در حال حاضر اما نوع جنگ و شکل جنگ بیشتر در هوا انجام میشود، بر این اساس باید برای این موضوع خیلی سریعتر فکری کرد تا عیبها را رفع و تبدیل به محاسن کنیم و کاری کنیم که به این راحتی نتوانند به سرزمین ما حتی از طریق هوا نفوذ کنند.
منبع: دنیای اقتصاد