فرمان از پاستور به میرداماد رسید/ دست بالای بانک مرکزی در رمزارز
گون آیدین: رئیسجمهور در نامهای به رئیسکل بانکمرکزی، این نهاد را متولی انحصاری ساماندهی بازار رمزارز عنوان کرد. این موضوع پس از مسدود شدن درگاه واریز ریالی صرافیهای رمز ارز و انتقاداتی که به این موضوع وارد شد، به معنی پایان اختلافات در این مورد و دست بالای بانکمرکزی در زمینه سیاستگذاری در حوزه رمز ارز به شمار میآید.

گون آیدین،این نامه درحالی از سوی رئیسجمهور نوشته شده است که اوایل دیماه سال جاری و در زمان تشدید نوسانات نرخ ارز، درگاههای واریز ریالی صرافیهای رمزارز برای مدتی بسته شد. البته دلیل این اتفاق در آن زمان مقابله با پولشویی و عملیات سفتهبازی در بازار تتر عنوان شد.
🔺هرچند هنوز مسدودی درگاههای واریز ریالی صرافیهای رمزارز برداشته نشده است، اما برخی صرافیها با استفاده از واریز شناسهدار به فعالیت خود ادامه میدهند. البته این روش محدودیتهایی مانند سقف واریز و طولانیتر بودن فرایند واریز دارد.
🔺تاکید بر دسترسی مستقیم و دست اول بانکمرکزی بر اطلاعات و اسناد این حوزه در نامه رئیسجمهور به این معنی است که تمامی صرافیهای رمزارزی باید اطلاعات خود را به طور کامل در اختیار سیاستگذار پولی قرار دهند.
🔺اما این مساله چه پیامدهایی دارد؟ میتوان از دو منظر به این موضوع نگاه کرد. از یک سو با افزایش نظارت در این حوزه، چهارچوبهای سیاستگذاری مشخصتر شده و شاید اعتماد و اطمینان عموم مردم برای سرمایهگذاری در رمزارزها و معاملات در بستر صرافیها افزایش یابد.
🔺اما در مقابل ممکن است صرافیهای رمرزارزی و فعالان این حوزه تمایل چندانی به ارائه اطلاعات خود و فعالیت تحت نظارت بانکمرکزی نداشته باشند. یکی از دلایل این موضوع میتواند نگرانی از مداخلات دستوری بانکمرکزی در حوزه رمزارزها باشد. خصوصا که تجربه اقداماتی از این دست از سوی سیاستگذار در اقتصاد ایران سابقه طولانی دارد.
🔺با این وجود این احتمال وجود دارد که با اجرایی شدن این تصمیم جدید مبنی بر دست بالای بانکمرکزی در حوزه رمزارز، بستر فعالیت برای صرافیهای معتبر فراهم شده و از این طریق علاقهمندان و فعالان حوزه رمز بتوانند با اطمینان خاطر بیشتری معاملات خود را انجام دهند. البته این موضوع مستلزم عدم دخالت غیرضروری و اقدامات دستوری و همچنین اکتفای سیاستگذار به نقش تسهیلگرانه و نظارتی خود است.
منبع: دنیای اقتصاد