راهکاری برای کاهش احتمال آلرژی غذایی در کودکان
گون آیدین: مطالعهای در فنلاند آشکار ساخت نوزادانی که مادرانشان در دوران بارداری آووکادو مصرف کرده بودند در مقایسه با نوزادانی که مادرانشان این میوه مغذی را نمیخوردند، تا یک سالگی، ۴۴ درصد کمتر به غذاهای مختلف آلرژی نشان دادند.

گون آیدین،این مطالعه، دادههای بیش از ۲۲۰۰ جفت مادر و فرزند را بررسی کرد.
این نتایج که درمجله «پژوهشهای پزشکی اطفال» (Pediatric Research) منتشر شد، رژیمغذایی این مادران را در سهماهه اول و سوم بارداری از طریق پرسشنامه ارزیابی کرد. آلرژیهاینوزادانِ این مادرها نیز کهبر شرایطی مانند آلرژیهای غذایی، اگزما و خسخس سینه تمرکز داشت،در ۱۲ ماهگی ارزیابی شدند.
نتایج نشان داد در حالی که ارتباط آووکادو با آلرژیهای غذایی معنیدار بود، برای سایر شرایط، هیچ ارتباط قابلتوجهی پیدا نشد.
همچنین مادرانی که آووکادو مصرف کرده بودند، عموما سن بالاتری داشتند، سیگار نمیکشیدند، به کیفیت رژیم غذایی آنانامتیازهای بالاتری داده شده بود و شاخص توده بدنی پایینتری نیز داشتند.
آووکادوغنی از مواد مغذی مفید برای رشدجنین است از جمله فیبر، فولات، لوتئین و چربیهای غیراشباع سالم کهسیستم ایمنی در حال رشد جنین را تقویت میکنندو به نظر میرسد که میتوانند احتمال واکنشهای آلرژیک در نوزادی را کاهش دهند.
بنابر آمار تخصصی، در حال حاضر هر یک کودک از ۱۳ کودک آمریکایی به آلرژی غذایی مبتلاست که نشاندهنده افزایش ۵۰ درصدیشیوع آلرژیهای غذایی در این کشور بین سالهای ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۱ است.
کارشناسان در توضیح این افزایش به عوامل مختلفی اشاره میکنند از جملهمصرف غذاهایبیشازحد فرآوریشده، کمبود ویتامین د ناشی از کمبود نور آفتابو «نظریه بهداشت بیشازحد» که میگوید محیطهای بیش از حد تمیز امروزی باعث میشوندکودکان با میکروبها تعامل کمتریداشته باشند و در نتیجه سیستم ایمنی بدنشان به برخی غذاها واکنش بیشازحد نشان میدهد.
به گزارش ایندیپندنت، یک مطالعه هم که اخیرا در سوئد انجام شد، به حجم روبهرشد تحقیقاتی که نشان میدهند یکی از عوامل این افزایش آلرژیها ممکن است آشنایی دیرهنگام و با تاخیر باغذاهای حساسیتزا باشد، افزوده است. متخصصان دادههای ۲۰۶۰ نوزاد را تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که شروع یک رژیم غذایی متنوع (شامل ۱۳ یا ۱۴ غذای مختلف)در ۹ ماهگیبا کاهش ۴۵ درصدی خطر آلرژیهای غذایی تا زمانی که کودک به ۱۸ ماهگی رسید، مرتبط است.
البتهاین مطالعه نشان میدهد در صورتی که رژیم غذایی متنوع در سنین زودتر، مانند شش ماهگیشروع شوند، اثر حفاظتی مشابهی مشاهده نمیشود.