تکلیف ۲۳۱ مدرسه نیمه تمام آذربایجان شرقی سال آینده باید مشخص شود
گون آیدین: مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی گفت: در اجرای طرح نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی کشور و برش یکساله، تکلیف ۲۳۱ طرح آموزشی شامل یکهزار و ۱۰۴ کلاس درس باید تا سال آینده مشخص شود.

گون آیدین،فرهاد فرهودی روز چهارشنبه در نشست خبری اظهار کرد: طبق برنامه توسعه هفتم سرانه آموزشی برای هر دانش آموز باید به ۶.۱ متر مربع افزایش یابد که این سرانه اکنون در کشور ۵.۴۵ متر مربع و در آذربایجان شرقی ۵.۷ متر مربع است.
وی با بیان اینکه سرانه دانش آموزی در آذربایجان شرقی همواره پایینتر از متوسط کشوری بوده گفت: این سرانه برای نخستین بار در سال ۱۴۰۲ از متوسط کشوری پیشی گرفت.
فرهودی ادامه داد: برای دستیابی به سرانه دانش آموزی تعریف شده، حتماً باید تکلیف ۲۳۱ طرح آموزشی آذربایجان شرقی در سال آینده مشخص شود.
وی با بیان اینکه اولویت در طرح نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی، مردم هستند، گفت: هر جا طرح به مردم واگذار شده نتیجه گرفتیم و رئیس جمهور نیز تاکید دارد که برای هر طرح آموزشی یک مسئول مردمی تعیین شود.
فرهودی افزود: ریاست این طرح در استانها بر عهده استاندار است تا همه دستگاهها پای کار باشد.
۴۳۷ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش آذربایجان شرقی شد
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی گفت: امسال ۸۱ طرح آموزشی شامل ۴۳۷ کلاس درس تکمیل و به آموزش و پرورش استان تحویل شد.
فرهودی گفت: برای ساخت این مدارس ۸۵هزار میلیارد ریال از سوی دولت هزینه شد که گام مهمی با هدف تکمیل پروژههای نیمه تمام بود.
وی با بیان اینکه مجموعه اعتبارات این اداره کل در سال جاری نسبت به سال قبل آن ۶۰ درصد افزایش داشت، افزود: برای سال آینده نیز رشد ۱.۷۷ برابر مصوب شده که نشان از عزم دولت برای رفع مشکل مدارس فرسوده و طرح های نیمه تمام آموزشی در کشور دارد.
۱۳۷۰ میلیارد ریال برای تجهیز مدارس استان هزینه شد
فرهودی از تجهیز مدارس استان با هزینه یکهزار و ۳۷۰ میلیارد ریال در سال جاری خبر داد و گفت: این تجهیزات خریداری شده و در اختیار مدارس قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ۳۸ درصد این مبلغ معادل ۴۸۰ میلیارد ریال صرف تجهیز هنرستانها شده است.
فرهودی به اجرای طرح شهید عجمیان که شامل تعمیر و بازسازی مدارس در حال بهرهبرداری ۱۳ اشاره کرد و گفت : در این طرح که با همکاری گروههای جهادی و انجمن اولیا و مربیان در حال انجام است تاکنون یکهزار و ۸۰۹ مدرسه تعمیر و شاداب سازی شده است که ۲۵ درصد مدارس استان را در بر میگیرد.
وی بیان کرد: برای بهسازی مدارس استان نیز در سال جاری ۸۵ میلیارد ریال هزینه شده است.
فرهادی اظهار کرد: از مهر سال گذشته تا مهر امسال یک هزار و ۵۲۰ میلیارد ریال رای تعمیرات و شادابسازی از سوی دولت و یکهزار و ۵۸۰ میلیارد ریال از سوی مردم هزینه شده است.
وی گفت: در این مدت ۲۲۶ هزار متر مربع آسفالت محوطه و ۶۱هزار متر مربع ایزوگام در مدارس انجام شده است.
رئیس جمهور بر مردمیسازی نهضت ملی توسعه فضای آموزشی تاکید دارد
مدیر کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی به سفر غیر رسمی رئیس جمهور به تبریز در ۲۶ بهمن ماه گذشته و دیدار با خیر مدرسه ساز اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور در این دیدار بر مردمیسازی نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی تاکید کرد و خواستار تعیین مسئول مردمی برای هر پروژه شد.
فرهودی ادامه داد: رئیس جمهور همچنین در این دیدار بر افزایش بودجه نوسازی مدارس کشور برای سال آینده دستور داد.
۱۹ درصد مدارس آذربایجان شرقی از ایمنی و استحکام کافی برخوردار نیست
فرهادی با بیان اینکه در ۱۰ سال گذشته حدود ۳۰ درصد فضای آموزشی آذربایجان شرقی تخریب و بازسازی شده اند، گفت: در حال حاضر ۱۹ درصد از فضاهای آموزش استان از ایمنی و استحکام کافی برخوردار نیست که تا پایان برنامه توسعه هفتم باید این میزان به صفر برسد.
وی با بیان اینکه تبریز کمترین سرانه آموزشی را در بین شهرستانهای استان داراست، گفت: در حال حاضر سرانه این شهر حدود چهار متر مربع است و شهرستان بستان آباد و شهر جدید سهند در ردههای بعدی از نظر سرانه پایین قرار دارد.
وی علت پایین بودن سرانه آموزشی در تبریز را عدم هدایت خیران مدرسه ساز به این شهر عنوان کرد و گفت: در پی اخذ سیاستهایی که در سالهای گذشته انجام شده وضعیت این شهر بهتر شده و اداره کل نوسازی آماده مشارکت با خیران در ساخت فضاهای آموزشی است.
فرهودی در مورد عدم تخریب برخی مدارس فرسوده نیز گفت: این مدارس به دلیل اینکه وقفی هستند امکان تخریب و نوسازی در آنها وجود ندارد و به رغم اینکه نوسازی در اطراف این مدارس فرض شده انجام شده اما باز نمیتوان آن مدارس کهنه و فرش شده را تخریبکرد.
ساماندهی مدارس کانکسی در اولویت نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی است
مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی با بیان اینکه ساماندهی مدارس کانکسی در اولویت نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی است افزود: ۳۱۶ مدرسه کانکسی در استان وجود دارد که ۱۸ مورد آن ساماندهی شده و از ۲۹۸ مورد باقیمانده ۷۴ مورد بالای ۱۰ نفر دانش آموز دارد.
فرهودی گفت: در برش یک ساله نهضت ملی توسعه عدالت آموزشی تاکنون ۶۷ مورد از این مدارس کانکسی ساماندهی شده و هفت مورد باقی مانده است.
پیش بینی درآمد ۹ هزار میلیاردی برای آموزش و پرورش از محل مولد سازی
فرهادی به تامین بخشی از هزینههای ساخت فضاهای آموزشی از محل مولد سازی اشاره کرد و گفت: برای آموزش و پرورش استان درآمد ۹ هزار میلیارد ریالی پیش بینی شده که مسیرها و اقدامات لازم در این زمینه طی شده اما تاکنون به پول تبدیل نشده است.
وی ادامه داد: تجارت سازی برای مدارس نیز در دستور کار است که برای این منظور کمک شهرداریها الزامی است.
رشد ۲ برابری تعهدات خیران مدرسه ساز
فرهودی از رشد ۲ برابری تعهدات خیران مدرسه ساز در استان خبر داد و گفت: برای سال گذشته خیران مدرسه ساز ۹هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال تعهد کرده بودند که ۷۱ آن محقق شد.
وی ادامه داد: برای سال جاری نیز ۱۹ هزار میلیارد ریال خیران تعهد کردند و از این حیث استان در رتبه دوم کشوری است.
منبع: ایرنا